Shamanistische trainingen & Healing

De trainingen gegeven door het instituut zijn als volgt:

Het pad van de Sjamaan.

Dit is de training die als basis geldt voor alle gevorderde trainingen die hierna volgen.

Een weekendworkshop die je de basistechnieken van het sjamanisme bijbrengt.

Het reizen met de drum naar: boven/ benedenwereld en door de mandala. Het ontmoeten van jouw krachtdier (en) en leraar. Dansen met een krachtdier. De metaforen van de spiritwereld. Basiskennis van het Sjamanisme.

Extractie & heling.

De verschillende helingstechnieken die sjamanen gebruiken. En het begint met de keuze van jouw helingsspirit, diagnose reizen, het ontvangen van helingstechnieken direct van spirit. Afstandsheling, bezielingsheling, drum heling enz. Extractie werk: Het weghalen van oude of voor ons lichaam niet eigen energieën, die problemen opleveren. En het terugbrengen van zuivere energieën die helend werken.

Psychopomp; het pad van sterven, de dood en het hiernamaals.

Deze training leidt je op om stervenden te helpen bij het proces van het loslaten en oversteken naar de eeuwige eilanden, door de grote sluier naar het hiernamaals.
Ook helpt de training je met het gidsen van zielen die de oversteek niet konden maken en die vast zitten in het half-leven in de middenwereld. De training leert je om als Psychopomp, gids, te werken voor alle achtergebleven zielen. Maar bovenal helpt deze training met het inzicht van jouw eigen, onherroepelijke, weg  voorbij de grote sluier.

Soul Retrieval.

Deze opleiding is de langste van alle trainingen en duurt 4 1/2 dag en kan alleen gevolgd worden als minimaal 2 van de andere trainingen zijn gedaan.

Soulretrieval is een van de krachtigste helingsmethoden die de sjamaan tot zijn beschikking heeft, het is het werk van verloren stukjes essentie (ziel), losgelaten door traumatische gebeurtenissen, die teruggevonden moeten worden. Dit is een heel intensief trainingsprogramma.

Sjamanistisch counseling.

Een techniek die een dieper inzicht kan geven ten tijden van onzekerheid en onduidelijkheid in de levens van de cliënten. Een intense 1op1 counseling met verrassend diepe inzichten.


De bovenstaande trainingen zijn allemaal weekend workshops en kunnen alleen gevolgd worden als de workshop ‘het pad van de sjamaan’ en/of sjamanistisch counseling is gevolgd en afgesloten.

De  opleidingen beginnen weer opnieuw in  jan/febr. 2022
Voor meer informatie en voor een (gratis) intake gesprek
gyanjot@hotmail.com
of
06 14 44 37 38


De sjamaan (Shamanic Practitioner) is van nature een tussenpersoon.

Hij beweegt zich tussen de gewone werkelijkheid en de niet gewone werkelijkheid. En dit doet hij om mensen of dingen te helpen. Het kan zijn om ze te helen en te zuiveren, om het levenspad voor hen te verlichten, om ze bij te staan in moeilijke periodes en keuzes, om richting, reden en doel te geven in situaties (rituelen) of om duiding en advies te geven.

Om dit te kunnen doen heeft de sjamaan de hulp van zijn bondgenoten, de spirits, nodig. Zonder hen is hij machteloos. Door het langdurig samenwerken met deze spirits ontstaat er een situatie dat de sjamaan blind kan varen op het advies of de bijstand van deze bondgenoten. Hoewel dat niet wil zeggen dat hij het altijd eens is met zijn bondgenoten, soms kan hij voor een ’second opinion’ vragen.

De sjamaan is het holle bot, spirit werkt door hem en bij het werk is de Sjamaan dus bezeten (vrijwillig) door spirit!

Er zijn vele technieken die kunnen helpen bij het oplossen van problemen.

Hieronder volgen er een aantal, inclusief de fundamentele gedachte achter het spirituele helen.

Vanuit het Sjamanistische perspectief kent elke ziekte of chronisch probleem een spiritueel fundament. Sjamanistisch gezien is de mens de metafoor van zijn spirit en zo ook zijn ziekte. Vandaar dat de sjamaan de ziekte ook op een metaforische manier aanpakt, hoewel de uitkomst en sommige handelingen uitermate fysiek kunnen zijn.

De aanpak van elk probleem, heling of anderzijds, wordt altijd bepaalt door de spirits.

De sjamaan gaat dus eerst op reis naar zijn bondgenoten voor advies (diagnose reis). Pas daarna zal de sjamaan bepalen of hij iets kan (mag) doen en wat.

Een aantal voorbeelden van Sjamanistische heling technieken zijn:

Extractie werk:

Het weghalen van oude of voor ons lichaam niet eigen energieën, die problemen opleveren.

Krachtdier terughalen:

Vaak zijn mensen door omstandigheden hun spirit helper kwijtgeraakt. De sjamaan kan deze weer terug halen of een andere daarvoor in de plaats brengen.

Drum heling:

Met de drum (en/of ratel, klikstick, didge of stem) het energetisch lichaam reinigen en helen. Een hele intense ervaring.

Soul retrieval:

Door traumatische ervaringen en of schokken, kan er een stukje essentie losraken en weggaan. Als dit te vaak is gebeurt raakt men gefragmenteerd. De sjamaan kan samen met een bondgenoot deze stukjes lokaliseren en weer terug brengen. Daarna volgt het integratie werk waarin de cliënt een aanzienlijke rol kan hebben.

Woord dokteren:

Samen met de cliënt wordt er een krachtlied en dans, beweging, houding geleerd die de cliënt kan helpen moeilijke periodes te overwinnen en/of te helen. Krachtliederen zijn de fundamenten (de oervorm) van mantra’s.

Divineren:

De sjamaan gaat op zoek naar het pad dat men kan/moet bewandelen, of om probleem oplossend te handelen door middel van voorkennis/inzicht. Waar we tegenwoordig Tarot, I tjing , thee blaadjes enz. gebruiken, maakt de sjamaan nog altijd gebruik van natuurlijke technieken. Voorwerpen om inzicht te krijgen in situaties. Zo ook het versmelten met een goddelijke bondgenoot en de door de cliënt gehouden pelgrimage behoren tot de technieken voor advies.

Depossessie werk

Een van de meest krachtige maar vaak ook volkomen verkeert begrepen technieken is het depossessie werk. Gelukkig hoeft deze techniek niet zo vaak te worden gebruikt op mensen (hoewel het de laatste tijd wel wat vaker voor lijkt te komen). Wel wat betreft huizen en of plaatsen, maar daar werkt het Psychopomp werk erg goed.

Sterven en dood

Binnen dit kader zijn er ook vele mogelijkheden die de sjamaan heeft. Een van de bekendste is het Psychopomp werk, het navigeren van zielen. De sjamaan kan zielen helpen naar gene zijde te gaan, zowel door ze los te maken (helpen) van dat wat ze nog hier houd, als wel om ze de weg te wijzen naar het hiernamaals. Dit geldt uiteraard ook voor de problematische zielen (boos/haatdragende). Niet alleen mensen ook dieren en planten/ bomen, huizen en plekken kunnen problemen hebben en worden geholpen.

Ook bestaat er een mogelijkheid om overledene een Sjamanistische/Paganistische uitvaart te geven. Met rituelen en spreker voor de doden.

Sjamanistisch counseling

Een fenomenale techniek die 1 op 1 wordt doorgegeven. Je wordt geleerd om heel intense te reizen en om uitermate precieze hulp te ontvangen.

Sjamanistisch coaching

Een nieuwe loot aan de boom van de Sjamaan. Met oeroude, maar heel modern aanvoelende technieken, worden mensen, onder begeleiding van spirit, geholpen met hun levensweg. met het verwezenlijken van hun heilige droom.

Het Sjamanistische heling proces kent vele technieken en het is met de hulp van zijn bondgenoten, de spirits, dat de sjamaan het helingplan trekt.

Kosten

Heling sessie (duur anderhalf à twee uur) basistarief: € 60,00

Shamanic practitioner:

Jan Bonjer

Voor meer informatie en voor een (gratis) intake gesprek

gyanjot@hotmail.com
06 14 44 37 38

3 thoughts on “Shamanistische trainingen & Healing

 1. Goedemiddag, waar worden de Shamanistische trainingen gehouden?
  En wanneer begint de volgende curses?

 2. Hallo Tanja,
  ik zie, 2 maanden later, jouw email over sjamanistische training.
  Het spijt mij dat het zo lang heeft geduurd,ik begrijp niet waarom ik de mail nu pas krijg.
  De (weekend)training begint weer in November.
  Mocht je nog geïnteresseerd zijn, laat mij het dan weten via gyanjot@hotmail.com
  De training is in Rotterdam.
  Met excuses voor de late reactie en vriendelijke groet,
  Jan Bonjer
  gyanjot@hotmail.com
  06 14443738

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *