Heren Yoga

[fancy_heading style=”style1″ size=”large”]Heren Yoga[/fancy_heading]

[one_third]

Lessen

Dinsdagavond wekelijks in
centrum DJOJ Hillegersberg
aanvang: 20.45-21.45 uur

 

Kosten

Losse les: € 11,00

Informatie of opgeven voor de lessen DJOJ

Site: centrum DJOJ
Telefoon: 010-2850236

Docent

Jan Bonjer[/one_third]

[two_third_last]

Yoga en mannen zijn op zich geen nieuwe combinatie, al meer dan tweeduizend jaar lang werd deze tantrisch-hindoeïstische leer uitsluitend door mannen beoefend. In het Westen is yoga de laatste decennia vooral door vrouwen omarmd. Maar de tijden veranderen. Mannelijke sporters (Ned. Elftal), zakenmensen en filmsterren doen aan yoga.

Mannen moeten Yoga echter niet zien als een sport. In tegenstelling tot sporten gaat het bij Yoga niet om prestaties, kracht, conditie en adrenaline.
Het gaat bij Yoga toch ook meer om de ademhaling, de balans vinden tussen lichaam & geest, bewustzijnsontwikkeling en ontspanning.
Yoga voor mannen kan prima naast normale sporten of om even lekker te ontspannen na een drukke dag werken.

Maar Yoga voor mannen kan ook best uitputtend zijn. Zeker in het begin leer je oefeningen en houdingen waar je lichaam niet aan gewend is. Dit kan best wel een beetje zorgen voor wat spierpijn (stijfheid).

De lessen in Yoganesa zijn gebaseerd op Kundalini Yoga, een actieve Tantrische Hatha Yoga, een belangrijk aspect is hiervan de ademhaling en bewustzijnsontwikkeling. Yoga voor mannen kan dus in veel opzichten een goede aanvulling zijn in het dagelijkse leven.
Dus dappere mannen, stap even uit je ‘comfortzone’, probeer iets nieuws en kom eens naar onze Yogales!
[/two_third_last]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *